Fakta & artiklar om reflexskärmar

Vad är en reflexskärm bra för?

En reflexskärm är väldigt nödvändigt att ha i kameraväskan, den gör en bild så mycket bättre, kvalitén på bilden blir skarpare, alltså den lättar helt enkelt upp skuggorna i en bild.
En reflexskärm går att använda till varenda fotografering utom rörelse (snabb).

I en rörelse exempel sport så går det oftast fort och då hinner man inte med den reflektationen. Men när man fotar exempel porträtt. Om man är inomhus så får man rikta lampor mot ansiktet. Då kommer de komma mer ljus på ena sidan än den andra och det är då reflexskärmen är som bäst. För man har reflexskärmen bredvid modellen så kommer ljuset från lamporna att ”studsa” och sedan tillbaka på ansiktet så det blir en jämnt och fint. Då kommer lystern i ögonen och hyn synas riktigt fint.

I en bild så är det hur man vill ha den som avgör. Vill man ha en varm och mjuk känsla så ska man använda den guldiga reflexskärmen. Vill man kanske ha snarare tvärt om alltså en kall och ”hård” känsla så ska man använda den silvriga reflexskärmen. Det är de som är så bra i reflexskärmen 5 i 1. Då finns det den svarta (förstärker skuggor) guld (varm & mjuk ton) silver (kall & ”hård” ton) vit (mindre reflektion än den silvriga) Transparent (minskar ljuset).

Med och utan Reflexskärm

Här ser ni en skillnad mellan två olika bilder, den till vänster är med en silvrig reflexskärm och den till höger är utan.
Den silvriga gör att tjejen blir ljusare i ansiktet och det blir mer ”kall” ton.

Bakom scenbild

Bilden visar exakt hur det kan gå till om man är inomhus och ska fotografera porträtt.

Av: Olivia Magnusson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *