Fakta & artiklar om reflexskärmar

En reflexskärm lättar upp skuggor

Jag har köpt en silvrig och vit reflexskärm 80cm från kamda.se för ett riktigt bra pris! Och jag ångrar absolut inte att jag gjorde det!

Jag fotar ALLTID med en reflexskärm! När man har börjat med att fota med en reflexskärm så åker den automatiskt ner i kameraväskan, eftersom den ger så bra resultat. Det blir finare ljus, finare ögon och det är roligare! Jag tycker att alla som fotograferar ska ha en reflexskärm för att den är så enkel, bra och billig och ger super bra resultat!

Reflexskärm används för att lätta upp skuggor vid porträtt fotografering genom att reflektera det ljuset som finns vid dig, både inne och utomhus . Du fångar ljuset med skärmen och riktar skärmen mot modellen, det blir finare ljus. Ibland kan det vara lite knepigt att vinkla skärmen så man hittar ljuset, men du ser garanterat när ljuset är rätt. När det är mycket ljus ute så ska man inte ha den silvriga sidan mot modellen, eftersom det gör ont… tro mig! Använd den vita sidan vid solljus och den silvriga när det är mindre ljus ute, det blir ändå samma effekt.

När man ska fota med reflexskärm så är det viktigt att man riktar den rätt. Jag har den alltid på vänstersida eller nedan för modellen, brors på vart solen är. Man kan även ha en reflexskärm som en softbox, genom att rikta reflexskärmen mot modellens vänstra/högra sida och ha bara en lampa tänd. Sen riktar du bara reflexskärmen mot lampan, funkar helt okej!

Det finns många olika färger och sidor på en reflexskärm med de jag vet mest om är silver, svart, vit och guld. Den silvriga sidan ger skarpast reflektion! Den använder jag när det inte är så mycket ljus ute eftersom den silvriga samlar upp jättemycket ljus som sedan riktas mot modellen. Den svarta förstärker skuggorna dvs att det kommer mer skuggor. Vit, den bästa av de alla. Kan användas i nästan alla väder och den ger samma resultat som silver. Guld ger en varmare ton i bilderna, varmare bilder.

Och varför rekommenderar jag att folk ska köpa den? Och vad gör den för jobb?
Jo, det sparar enormt mycket tid! Man behöver inte sitta och redigera ljuset och krappa och fixa. Man kan säga att reflexskärmen är som photoshop, faktiskt! Den jämnar ut skuggorna i ansiktet och man ser hela ansiktet och inga fula skuggor syns. Den ger en fin glans på ögonen och huden blir finare.

Utan och med reflexskärm
Utan och med reflexskärm
Vit reflexskärm
Vit reflexskärm

Av: Allen Celebija

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *