Fakta & artiklar om reflexskärmar

Reflexskärm – tvunget vid porträtt!

Utan Reflexskärm
Utan Reflexskärm

Härovan ser ni modellen utan reflexskärm. Solen ligger på från vänster så skuggorna som bildas i högra sidan av ansiktet stör.

Reflexskärm Guld & Silver
Reflexskärm Guld & Silver

Här har jag använt den silvriga sidan först och den gav alldeles för skarpt ljus och modellen bländades totalt.Testade då guld men tyckte inte det gula ljuset passade in riktigt.

Transparent & Vit Reflexskärm
Transparent & Vit Reflexskärm

Skulle testa att testa att ta bort solskenet litegrann med den transparenta sidan, tyvärr så försvann dom fina reflexerna i ögonen då. Svart förstärkte däremot skuggorna i ansiktet så den funkade inte alls här.

Den vita sidan gav en lagom reflektion som lättade upp skuggor utan att blända modellen men behöll ändå dom fina reflexerna i ögonen.Man använder reflexskärm vid porträttfoton och ses som ett billigare substitut tillen studio, då den ger ljus, lättar upp skuggor och bra kontrast.

Min reflexskärm är då en så kallad 5i1 (80 cm), med 5 olika färger.
Dom olika sidorna används lite olika och du bestämmer själv vilken du vill
använda.

Dom olika sidornas egenskaper:

Silver: Ger skarpast reflektion.
Svart: Förstärker skuggor.
Vit: När silver ger för stark refletktion så används vitt.
Guld: Ger ett varmt ljus/reflektion.
Transparent: Silar man ljus genom.

Jag tycker att det bästa med reflexskärmen är att den lättar upp alla skuggor i ansiktet så bra och att den ger så fina reflexer i ögonen (se guld, vit och silvrig reflex).
Dom slätar också ut huden litegrann. Efter att ha testat att ha en reflexskärm så inser att jag inte kommer klara mig utan den.

Av: Erica I.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *