Fakta & artiklar om reflexskärmar

Hur man använder en reflexskärm

Jag har blivit tjatad och påtvingad till att använda en reflexskärm men har varit mycket skeptisk till det… Men tillslut tog jag tag i kragen och testade. Nu ångrar jag mig att jag inte använt det på tidigare plåtningar för en reflexskärm ger sådant himla fint lyster och ljus i en bild.

En reflexskärm är ett väldigt billigt alternativ till en stor förbättring på dina fotografier. Det är enkelt att använda men dem ända förutsättningarna är att du har någon som kan hjälpa dig när du ska fotografera, som en ”assistent”…

Men vad gör då en reflexskärm för jobb, egentligen?
– Ljusnar upp ansiktet/området där reflexskärmen ligger på
– Ger en härlig glans på ögonen och ett fint lyster
– Jämnar ut skuggor i ansiktet (också t.ex. under ögonen)
– En reflexskärm minskar också din mängd på redigering med tusen hästlängder då den gör en stor del utav jobbet

Med och utan reflexskärm:

Matilda Hammar Reflexskärm
Matilda Hammars Reflexskärms fotografering
Matilda Hammars Reflexskärm
Matilda Hammars Reflexskärms fotografering

Här ser man störst skillnad på läpparna, och det mörka under ögonen.

Vilken reflexskärm ska jag välja?
Jag använder mig utav en silvrig reflexskärm.
Finns att köpa här
.

Det finns några andra typer utav reflexskärmar också så jag tänkte förklara lite snabbt hur dem olika fungerar, så du vet vilken som passar just dig och ditt behov.

Snabbguide:
Silver – Ger bilden ett lite kallare ljus och ger starkast reflektion
Vit – Vit och silver är ganska snarlika, men den vita passar bättre i starkt solljus eftersom den silvriga lätt bländar modellen.
Guld – Ger en varmare ton i bilden och reflekterar inte alls lika starkt som en silvrig.
Svart – Tar bort allt reflekterande ljus

Användningen utav en reflexskärm?
Mitt bästa tips för hur man skall använda en reflexskärm är… Det finns inget! Det absolut lättaste är att testa sig fram för ni kommer direkt märka. Jag brukar själv ha lite svårt att se detta ibland men då tar jag bara en testbild och ser snabbt skillnaden… Rikta dem mot ansiktet så kommer du att se att ofrivilliga skuggor försvinner. Eftersom ljuset ifrån himlen studsar på skärmen och på så sätt ”fångar upp” ett ljus som dras på modellen och resulterar till att skuggorna försvinner.
Jag vet inte alls hur jag kan ha klarat mig utan min reflexskärm i min kameraväska. Ett sådant otroligt billigt och bra alternativ för att få finare bilder! 🙂

Av: Matilda Hammar.

Fler Artiklar av Matilda Hammar.

One comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *