Fakta & artiklar om reflexskärmar

Fredric’s Reflexskärm

Reflexskärm eller ej? Självklart reflexskärm! Min reflexskärm är med överallt, det är det bästa redskap man kan ha som fotograf både i studio och utomhus.

En reflexskärm ger dig många saker och är lätt att få med sig. Eftersom dom flesta är ihopfällbara som en 8 tar dom inte så mycket plats, och min får faktiskt plats i min kameraväska!

När jag fotar studio använder jag min reflexskärm som en upplättningskälla kan man säga, Jag riktar reflexskärmen så att ljuset från min blixt studsar på modellen, på det sättet får man nästan en till blixt och det blir snyggt ljus samtidigt!

jag använder till och med reflexskärmen när jag har två blixtar också, ibland för att lätta upp skuggor under ögona och ibland för att få till det extra ljuset i mina bilder!

Utomhus använder jag den så att reflekterar solens strålar mot objektet med reflexskärmen. Det lättas skuggorna upp, glimten i ögona kommer fram och allt blir ljusare och mycket snyggare!

 


Efter att ha använt en reflexskräm en gång så lovar jag att ni inte kommer att sluta!

Så vad är en reflexskärm bra för?

Den lättar upp skuggor

Den ger det extra man vill ha i ljuset och i bilden

Den ger en fin glimt i ögona!

Om du har en transparent reflexskärm när det är riktigt soligt ute funkar den som sil till soljuset, du sätter reflexskärmen mellan modellen och solen och ljuset silas igenom reflexskärmen och du får ett mer mjukt ljus, så slipper det blir så överexponerat vid mycket solljus, bra va?

I studio är den bra för:

Upplättningsljus för skuggor över hela kroppen

Funkar som en en till blixt fast lite lättare

Den guldiga sidan ger ett fint gult ljus som påminner om solen och modellen ska klippas in i andra miljöer

Samma sak med en blå sida om modellen ska klippas in i en kall miljö!

Ett tips är att ta med sig reflexskärmen till stranden på somrarna, det kan inte bli annat än bra! Vatten som glimtar, och den guldiga sidan på reflexskärmen! Det kommer att se proffsigt ut

Av: Fredric Johansson

fredricjohansson.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *