Fakta & artiklar om reflexskärmar

Färgglad reflexskärms fotografering

Det finns många sett att få dina bilder bättre. Ett mycket viktigt och bra sätt är att få ett bra ljus.
Att få ett bra ljus i bland annat porträttfoton kan vara svårt då det lätt uppkommer skuggor i ansiktet på personen du fotograferar, som kan ge starka kontraster eller helt enkelt livlösa bilder.
Vill du undvika dessa skuggor kan vi snacka om dyra blixtar och annan tung upplysande utrustning, som kan vara svåra att hantera och få bra resultat med om man är ovan.

Men…! Det finns en enkel lösning som jag tycker är helt fenomenal. Du kan enkelt med en reflexskärm lätta upp ljuset och skuggorna i ansiktet.
Detta ger även ett vackert glans i ögon och gör huden finare.

Till skillnad mot dyra och avancerade blixtar som jag nämnde tidigare är reflexskärmen en tunn, reflekterande tygplatta som går att vika ihop till en mycket liten storlek. Detta gör den så enkel att använda och att ta med, för det är bara att fälla upp din reflexskärm. Du lättar upp ljuset från motsatt håll som din andra ljuspunkt(er) kommer ifrån, till exempelvis solen.

Fler positiva saker med reflexskärmar är just att de finns i ett sådant stort utbud, de finns i stora, små, enorma, och i olika färger såsom guld, silvrigt och vitt. Allt just detta för att få ett bättre ljus till dina bilder.

Ljus är mycket när man pratar foto. Just därför, är reflexskärmen mycket användbar när du fotograferar.

Jag har alltid med mig min reflexskärm när jag är och fotograferar mina kunder och bilder till min portfolio.
Utan den skulle mina bilder inte alls bli lika bra och det är just därför jag är så tacksam för att den här produkten finns.

Reflexskärms fotografering
Reflexskärms fotografering

Här är bilder ur en session jag fotograferade till min portfolio.
Jag var lite snabb med att fotografera den första bilden så att min assistent hann inte få upp reflektorn och ljuset i ansiktet i tid. Istället kom den upp på kanske bild 3 eller 4, och denna bildserie visar just så hur en reflexskärm fungerar rent allmänt.

Den vänstra bilden är mörkare, det är mycket fler skuggor och man får knappt någon fokus med ögonen som oftast är det man söker efter i en porträttbild.
Med reflexskärmen på den andra bilden ser vi hur ljuset lättats upp och hur man utan ansträngning kan se in i personens ögon. Ett extra plus för mig är att det kommer upp ett litet ljuscentra mitt i personens ögon vilket ger den här drömliknande effekten.

Av: Sebastian Ericsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *