Fakta & artiklar om reflexskärmar

Emelie Ohlsson’s Reflexskärm

Innan jag kände till reflexskärmar blev jag alltid otroligt besviken när jag planerat en fotografering och himlen visade gråsvarta moln, inte ens en solstråle i sikte, hur kommer ljuset då bli?

Som fotograf reser jag mycket och behöver smidiga och lätta lösningar om vädret väljer att svika mig. Tidigare släpade jag på tunga blixtar som lösning men insåg att räddningen var mycket smidigare och betydligt billigare än studioblixtar.

När kan man använda en reflexskärm?
Jag har använt mina reflexskärmar i alla slags väder, som skugga vid starkt solsken och extra ljus vid grått mulet väder. Jag skulle aldrig åka till en fotografering utan en reflexskärm idag.

Anledningen till att jag själv väntade så länge med att köpa en reflexskärm var för jag trodde det var för svårt och avancerat att använda en, den var ju så stor på bild också, hur ska jag få plats med den när jag åker iväg?

Storleken visade sig vara det minsta problemet eftersom varje skärm levereras i en smart litet fodral med dragkedja. Man viker enkelt ihop skärmen och viker upp den på ett par sekunder vid behov. Reflexskärmen är otroligt lättanvänd och man ser resultat direkt när man vinklar den mot modellens ansikte.

Jag jobbar oftast själv med mina modeller och det kan ju vara klurigt att fotografera och hålla skärmen samtidigt. 106 cm skärmen går dock utmärkt att hålla med en hand samtidigt som man fotograferar. Den är stor och lätt och förenklar arbetet för mig som inte alltid har lyxen att ha tillgång till assistent vid varje plåtning.

Vid mulet väder använder jag den silvriga sidan för att lätta upp dom osmickrande skuggorna och ge fint blänk i ögonen (se exempel nedan).

Vid starkt solljus föredrar jag den vita sidan som dämpar det starka ljuset och gör bilden jämnare.

Båda mina reflexskärmar kommer från kamda.se som har bra priser och blixtsnabb leverans.
Enkla beskrivningar för mer lyckat köp hittar du i samband med varje produkt.

Reflexskärmen är till dig som inte vill kompromissa med kvalité men inte har flera tusen att lägga på att förbättra dina bilder.

Emelie Olsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *