Fakta & artiklar om reflexskärmar

Reflexskärm special

Kort guide hur du kan hålla reflexskärmen vid lätt motljus.

Reflexskärm 110 cm silver/vit [319 kr] är från kamda.se och med köpet kommer en smidig väska som man enkelt viker ihop skärmen och lägger i. Denna skärmen täcker det största behovet vid upplättning och är lätt att använda även första gången.

Reflexskärm 80 cm silver/vit [229 kr] är också från kamda.se och passar bättre till t.ex endast ansikte/överdel och även med denna följer en liten väska med, denna är lite mindre och kan enkelt hållas samtidigt som man fotograferar om det inte finns tillgång till någon hjälp med det.

När du riktar skärmen mot modellen kommer du snabbt se hur du ska vinkla den för att få bäst ljus, jag ska ändå skriva en kort beskrivning hur du lättast får det bästa ljuset.

VID STARK SOL:

Du har säkert sett dom ojämna skuggorna som kommer vid starkt solljus, håll skärmen så solstrålarna träffar skärmen och vinkla den sedan så att modellen också får ljuset i ansiktet, silver passar bäst till detta men det kan bli för starkt för modellen så använd isåfall den vita sidan istället.
Bilden ovan är ett utmärkt exempel på hur reflexskärmen räddade en bild som annars fått fula skuggor i ena delen av ansiktet.

Såhär kunde det sett ut om inte reflexskärmen använts..

”VANLIGT” VÄDER:
Vid lättare sol följ anvisningarna ovan, är det mulet får du bäst effekt att vid ansiktsbilder hålla reflexskärmen 30 cm nedanför modellens haka, då ljusar den upp dom annars fula skuggorna under haka och vid halsen.

Det finns olika färger på skärmarna:

VIT
Fungerar bra som mildare upplättning när silver är för stark.

SILVER
Lite kraftigare upplättning, använder denna mest sålänge modellen inte störs av det.

GULD
Ger varmare ton i bilden.

Mitt allra bästa tips är att vinkla skärmen för att se vilket som passar vid just det tillfället, jag lovar att ni kommer se precis hur ni ska vinkla, det är extremt stor skillnad.
Jag får ofta höra vid jobb att modellerna inte tror det är så stor skillnad men alla blir verkligen förvånade när dom ser hur stor effekt den ger.
Jag vet inte hur jag klarade mig utan min skärm/skärmar innan, det är ett ovärderligt verktyg i fotoväskan och otroligt prisvärt.

Så ni som funderat på att köpa en reflexskärm men inte känt er helt övertygade, kila in till kamda.se’s fotokategori och spana runt bland skärmarna, jag lovar att ni inte blir besvikna, där finns även bra filter och andra prisvärda tillbehör.
Magnus på sidan är otroligt trevlig och har snabb leverans.

© Emelie Ohlsson

3 comments

  1. gud vilken härlig bild! den är så sommrig. Hon har fint ljus på sig. Blommorna ger fina färger och himlen är otroligt fin! 😀 (bilden på den brunhåriga flickan som står på en blommig äng med vit klänning)

  2. Det stämmer.
    Ibland vill man ta bort störande reflektioner.
    // Magnus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *