Fakta & artiklar om reflexskärmar

Ellen’s Reflexskärm Guld & Silver

Reflexskärm Silver

Jag har införskaffat mig en reflexskärm från kamda.se som ni ser på bilden här ovan. Det ger makalösa effekter vid bland annat porträtt fotografering som varje fotograf drömmer om.

Det den är allra bäst på är att lätta upp skuggor och kan ge helt annorluna effekter. Vid en sommardag i Juni då solen står på topp kan man få starka skuggor under bland annat ögonen och hakan, då är det lätt fixat med en reflexskärm som tar lätt som en plätt bort skuggorna i hela ansiktet och det kan då bli fantastiska bild-resultat.

Reflexskärm Skor
Reflexskärm Fot

På bilden här över på fötterna kan man se skillnaden på de två olika färgerna jag har, det är guld och silver. Som ni ser ger det stora skillnader om man använder reflexskärmen eller inte.

Ansiktbild med & utan Reflexskärm Silver
Ansiktbild med & utan Reflexskärm Silver

Någonting man ska se upp för är att ljuset blir alldeles för starkt, här ovan bländas modellen alldeles för mycket och bilden blir ett platt fall. Här används den silvriga sidan i mycket sol, det blir alldeles för starka effekter. En vit skärm skulle vara perfekt här, då den vita sidan inte reflekterar lika mycket ljus och ger en mjukare ton. Att hitta rätt ljus kan vara svårt men efter ett tag lär man sig hur reflexskärmen ska användas.

De olika färgerna och när de kan användas:
Guld används då du vill ha en varmare ton i bilden.
Silver används då du vill ha klarare färger, den är bra vid solika sommardagar.
Vit används när silver blir för stark att ha i solen, man måste också se till att modellen inte bländas och kan jobba på som vanligt. En vit skärm ger en mjukare ton.

Av: Ellen Ahl Axelsson

4 comments

  1. Måste köpas! hihi, har funderat på en lääänge, tror att det blir en 5i1 80 cm, den var inte så dyr och så får man alla färger 😛 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *