Fakta & artiklar om reflexskärmar

Michaela’s Reflexskärm

När jag fotar porträtt använder jag mig av en reflexskärm, den används för att lätta upp skuggor och fördela ljuset på ett bra sätt. Genom att använda sig av en reflexskärm på rätt sätt kan man få sina bilder att se riktigt proffsiga ut.

Jag har en guld & silver reflexskärm på 110 cm. Innan jag köpte den irriterade jag mig ofta på skuggor under ögonen och halsen på dem jag fotograferade. I vissa ljusförhållanden skuggades halva ansiktet och andra halvan var belyst av solen.

Det är i dessa lägen som reflexskärmen är räddaren i nöden! Nedan ser du ett tydligt exempel.
För att lätta upp skuggorna på bilden ovan har jag använt den silvriga sidan av skärmen.

När jag fotade in emellan en massa träd var det väldigt dåligt ljus. Solen stod lågt och kom inte in. Den kunde inte lysa upp så det blev väldigt mörkt, vilket inte var bra alls. Men ännu än gång så är reflexskärmen där och löser hela situationen!
Även om ljuset är dåligt hjälper reflexskärmen till jättemycket och samlar upp det ljus som finns. Det gäller att man kommer underfund med hur man ska rikta och hålla skärmen för att få ljuset som man vill.

En reflexskärm är verkligen något jag aldrig skulle klara mig utan, nu när jag har den. Bilderna får en helt annan lyster och ser mycket klarare och renare ut, enligt min åsikt. Det gäller bara att komma på hur man ska hålla den, sedan är det en riktig pärla!

Reflexskärmen tar lite plats och gör under!

Av: Michaela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *